A journey to

the Self

The Purple Peepul

Over mij

The Purple Peepul
ryanke-bw-zw-4576

Mijn naam is Ryanke Beckmann, woon in Enschede en ik werk als coach binnen mijn praktijk The Purple Peepul. Daarnaast vind ik het heerlijk om te filosoferen, inspireren en schrijven over het leven en het waarom van ons bestaan.

Mijn missie: een liefdevolle, harmonieuze en vredige wereld creëren. Hoe? Door mensen te inspireren, terug te brengen bij het doel waarvoor ze hier op aarde zijn en te laten leven vanuit hun volledige potentieel. Altijd nieuwsgierig naar wat mensen beweegt, de grotere verbanden en systemen erachter onderzoekend en doorgrondend, wil ik graag bijdragen aan ieders ontwikkeling in dit leven naar een zo puur en liefdevol mogelijk bestaan.

Aan de Universiteit Twente in Enschede heb ik vrij snel de studie Bedrijfskunde afgerond met een specialisatie in HRM. Na deze studie heb ik diverse rollen in het bedrijfsleven gehad en me op een mooie manier mogen ontwikkelen binnen het HR-vak. Ook als coach kom ik in veel interessante situaties terecht en mag ik bedrijven en mensen inspireren, adviseren en coachen op mooie thema’s.

Al van kinds af aan was ik bezig met de vraag waarom wij mensen hier op aarde zijn en wat de bedoeling van ons leven is. Ik had al jong het sterke gevoel dat er meer is dan wat wij in onze fysieke wereld kunnen waarnemen. In 2012 heb ik besloten dat het tijd werd om bewust op onderzoek te gaan naar de antwoorden op mijn vragen. Door te starten met de opleiding Raja Yoga bij De Yogaschool in Enschede ging er een wereld voor mij open. De vele inzichten die ik er kreeg en nog steeds krijg hebben uiteindelijk mijn levensmissie naar de oppervlakte gebracht en mij het pad geboden naar een geleidelijke beantwoording van mijn vragen. Inzichten en antwoorden die ik niet voor mijzelf wil houden, maar graag deel met iedereen die het op de een of andere manier kan gebruiken. Om hier nog meer praktische handen en voeten aan te kunnen geven, heb ik de post-hbo studie Opleiding tot Coach aan Hogeschool Windesheim gevolgd.

“All our dreams can come true if we have the courage to pursue them.”

Waar ik in geloof

The Purple Peepul

Mijn missie is een liefdevolle, harmonieuze en vredige samenleving te creëren door mensen te inspireren, terug te brengen bij het doel waarvoor ze hier op aarde zijn en te laten leven vanuit hun volledige potentieel. Ik geloof er namelijk in dat alle kennis en vaardigheden al in ons aanwezig zijn om vanuit ons volledige potentieel en bedoeling te kunnen leven. Als jong kind wisten we dit al en hadden we niets nodig. Al doende en met vallen en opstaan leerden we onszelf om onze instrumenten op een juiste manier in te zetten. Echter geldt voor de meesten van ons dat deze natuurlijke aanleg onvoldoende verder is ontwikkeld of gestimuleerd door de wijze waarop wij in onze westerse maatschappij opvoeden en onderwijzen. Deze systemen zijn over het algemeen gericht op het je zo goed mogelijk kunnen aanpassen aan de maatschappij en de omstandigheden, om je overlevingskansen (de kans op een goede studie, succesvolle carrière, grote woning en auto, etc.) zo groot mogelijk te laten zijn. De vraag is of deze factoren, die wellicht ooit vanuit een basisbehoefte erg belangrijk waren, vandaag de dag bijdragen aan het ontwikkelen van jouw potentieel en jouw bedoeling. In de praktijk zijn dit vaak niet de drijfveren waar we uiteindelijk gelukkig van worden. Onze energie begint namelijk nu eenmaal echt te stromen wanneer wij leven vanuit ons potentieel en onze bedoeling. De kunst is om je hier zo snel mogelijk bewust van te worden en je leven hierop in te richten. Je zult zien dat je dan niet zoveel nodig hebt, je bewuster bent van jezelf en de mensen om je heen en dat je daarin een veel liefdevollere levenshouding zult hebben. En dat is nu net wat we allemaal nodig hebben en waar we gelukkig van worden.

Graag coach en inspireer ik je op dit vlak met het doel je de inzichten te laten voelen en herkennen, zodat je ernaar gaat leren luisteren. Iedereen is hierin eigen, met een eigen-wijsheid, een eigen potentieel en een eigen bedoeling. Aangezien dit allemaal in jóu zit, zul je er via zelf-studie achter moeten komen wat dit precies voor jou inhoudt. Dat hoop ik bij jou door middel van coaching in beweging te kunnen brengen. De inzichten komen voort uit eeuwenoude wijsheden, theorieën en methoden, die zowel vanuit de oosterse filosofie komen als uit de westerse wetenschap. Beide stromingen laten immers zien dat ieder mens een enorm geestelijk vermogen heeft dat tot uitdrukking kan komen door een andere denkwijze en leefstijl.

Het is mijn passie en levensdoel om mensen te coachen, inspireren, motiveren en begeleiden in het leven volgens deze andere denkwijze en leefstijl. Dit begint bij inzicht in jezelf, eerlijkheid, kritisch denken en daar vervolgens naar handelen.

Over The Purple Peepul

The Purple Peepul

Vanuit een diep verlangen om betekenisvol te leven en daarmee een verschil te maken voor mensen, ben ik in 2018 gestart met het coachen en schrijven onder de naam The Purple Peepul. Mijn missie is mensen te coachen, inspireren, terug te brengen bij het doel waarvoor ze hier op aarde zijn en te laten leven vanuit hun volledige potentieel. Dit doe ik door middel van coaching en door het delen van kennis en inzichten, die natuurlijk nog dagelijks in ontwikkeling zijn.

Waarom de naam The Purple Peepul? Het heeft voor mij meerdere betekenissen. Een Peepul is een ander woord voor een bodhiboom. De bodhiboom (Ficus religiosa) is een snelgroeiende boom die 30 meter hoog kan worden en de wortels boven de grond heeft. De bladeren zijn hartvormig met een druppelspits. In het Boeddhisme is de bodhiboom heilig, omdat de stichter van het Boeddhisme (Gautama Boeddha) onder een bodhiboom verlichting (bodhi) bereikte. De bodhiboom wordt daarom ook wel ‘de boom der ontwaking’ genoemd.
De kleur purple staat daarbij symbool voor passie, inspiratie, spiritualiteit, inventiviteit en originaliteit. De kleur wordt geassocieerd met visie, waarheid en wijsheid.
Het woord Peepul klinkt fonetisch als people. Dat in combinatie met de kleur purple staat The Purple Peepul ook voor de ‘paarse mensen’: mensen die ‘wakker’ willen worden en graag lichter, gelukkiger en betekenisvoller willen leven. Wat het leven precies lichter, gelukkiger en betekenisvoller maakt is voor iedereen uniek. Daarom hoop ik door het aanbieden van mijn ervaring, kennis en inzichten mogelijkheden te scheppen voor eenieder om dit zelf te gaan ontdekken.

“There is no path to happiness; happiness is the path.” – Buddha

logo-favicon

Start typing and press Enter to search